Maškare u Oratoriju

Utorak, 28.2. bio je dan kad se u kulturama mnogih naroda proslavio karneval, fašnik ili maškare. Taj kulturni događaj koji se održao do danas, a potječe još iz kulture staroga Rima, iako se izmiješao sa različitim kulturama, još je po načinu proslave svugdje jako sličan.

Ne bi li izašli u susret djeci koja su u velikom broju zamaskirana gotovo jedva dočekala taj dan, oratorijanci naše župe odlučili su napraviti zabavni program oratorija za tu večer. Vrlo bogat sadržajem, program je započeo oko 20 sati uz zanimljive voditelje i animatore: Barbaru Kolar i Duška Ćurlića. Odmah na početku, nakon duhovitog uvodnog djela, nastavilo se vrlo veselo. Iznenađenje su bili plesovi u koje su se skoro svi prisutni uključili, što je izazvalo radost i osmijeh na mnogim licima. Nakon toga uslijedile su zanimljive, kreativne igre naših animatora. Različite igre i drugi sadržaji bili su raspoređeni po cijelom oratoriju i dugo su zabavljale djecu, čime se nakon toga približio kraj programa. Na kraju se birala najbolja maska večeri, a nagradu je osvojio jedan od mlađih sudionika sa svojim kreativnim i vrlo elegantnim odjelom astronauta. Program je također ponudio i krafne koje su pripremili i dijelili naši vrijedni volonteri „Jedra“.

Ovaj lijep događaj, rasplesana, razigrana i vesela atmosfera, mnoge je ispunila radošću, a na samom kraju djelić je toga zabilježen predivnom zajedničkom fotografijom.

Autor: I.M.

Photo: E.T.