Međunarodni futsal cup U15 je naš!

Prvaci, pobjednici, šampioni… Ma nema riječi kojima se može opisati naša U15 ekipa. Krenulo se prijepodne s dvije utakmice skupine. Prva, protiv MNK Satura, Grabovac za 1:0, primamo tri minute prije kraja za 1:1. No, kao da u tom trenu ubacujemo u par brzina više te golovima Rečića i Pašalića pobjeđujemo 3:1. U drugoj utakmici nas čeka mađarski @kispestsefutsal . Rečić za 1:0, Šušković za 2:0, ali onda lagano padamo u koncentraciji, a Mađari kao u 19.stoljeću to iskorištavaju te uzimaju sva tri boda pobjedom 3:2. Ipak kao prvi prolazimo skupinu zbog bolje gol razlike te imamo utakmicu odmora više. U četvrtfinalu nas čeka stari znanac, @mnkfotexjunajted , koji nam je prije samo tri dana uzeo zlato. Čini se da je to našim momcima dalo neki posebni motiv te su suvereno dominirali utakmicom i odnijeli pobjedu s 5:1. Kusaković za vodstvo, Šuškovićev hattrick i Pašalićeva potvrda visoke pobjede i ulaska u polufinale. Tamo nas je čekao slovenski @futsal_dobovec , kojeg je predvodila ikona futsal svijeta, @rokmordej2 .
Naši momci opet igraju vrhunsku utakmicu od početka do kraja, ovog puta Pašalić zabija hattrick a Šušković jedan, za maestralnu pobjedu 4:0 i ulazak u finale sa stilom. I onda, finale, sa već dobro nam poznatim prijateljima iz @akademija.gimka , prvakom Hrvatske u ovom godištu. I taj status su definitivno opravdali, do 18 minute na semaforu je pisalo 3:0 za njih, a mi smo bili beživotni, bez prilika, bez ideje. No, u tim trenutcima, prostorijama NC Šalate se približavala jedna osoba.. Rečić iz slobodnog udarca zabija za 3:1, Gimka poziva timeout. Podigli smo golmana igrača, te 3 minute prije kraja Šušković zabija za 3:2. Opća mobilizacija pred protivnički gol, podrška s klupe.. i Kusaković zabija minutu prije kraja za 3:3 i delirij! Vratili se iz mrtvih te do kraja se nije žurilo s obje strane i pristupilo se penalima. S obzirom da smo se vratili iz ničega, iz bunara, iz rudnika, bili smo nikad spremniji za penale, a tim više što nam je Don Tomo dao blagoslov. Mi smo zabijali, oni su nas pratili, sve do četvrte serije, kada naš golman Matić brani njihov udarac, a Rečić u petoj serij zabija odlučujući penal i donosi titulu prvaka u vitrine našeg oratorija.
Fenomenalan turnir naših pionira, moramo istaknuti i trenerski rukopis našeg trenera Roka Kokana, pohvaliti stručni stožer koji su činili naši kadeti: Pino Rečić, Roko Rečić i Jan Rudolf Grahovac, te svojim savjetima i iskustvom podizali ekipu na viši nivo